Stijn Helsen - info


Hallo,

Zoals je al verwacht had is mijn naam Stijn Helsen. Ik ben getrouwd met Geertrui en heb vier kinderen. Om iets meer informatie over deze laatsten te geven, zijn hun geboortekaartjes hier te vinden (wat aangepast om "op het web" te kunnen) : Heleen, Sara, Bart en Lize.
We wonen in Alken, een gemeente in Limburg - België, dicht bij Hasselt (richting Sint-Truiden). We wonen daar in een boerderij zoals te zien is op mijn home-pagina.

Mijn werk is ingenieur "spelen" bij ZFST in Sint-Truiden. Er worden daar automatische versnellingsbakken (CVT's) geproduceerd (en ontwikkeld).

Mijn grootste hobby is "computer". Dit is alleen soms moelijk te kombineren met de familie, want "familie" is een "hobby" die je niet zomaar opzij kunt schuiven. Daarnaast zijn er nog wel zaken, maar die krijgen weinig tijd. Binnen dat "computer"-gedeelte, ben ik vooral een Mac-fanaat. Ik heb wel wat ervaring met de "grote andere computer-wereld", maar thuis is het Macintosh. Dit is toch nog altijd het beste en eenvoudigste, is nog altijd mijn ondervinding.
Behalve het gewone "PC-werk" (tekstverwerking, wat tabellen-werk, e-mailen/internet-surfen, doe ik ook nog wat programmeerwerk. Mijn taal daarbij is C/C++ (welk van de twee hangt van de toepassing af). Meestal valt het werk aan deze programma's stil nog voordat ze "bijna af" zijn. Dat komt omdat tegen de tijd dat de programma's wat verder gevorderd zijn, de noodzaak er niet meer is, of is de "spanning" ervan af, of is er tegen dan een ander programma dat "zich opdringt". Zaken waar ik aan gewerkt heb zijn "denk-programma's (dammen, "Gygès", solitair), een stem-programma voor gitaren/cello's (de twee stembare instrumenten hier in huis), een programma dat op het werk nuttig zou zijn, maar wat niet tot mijn taken (of van iemand anders) behoort : een "intelligente 68HC11-source-code-verwerker+omzetter naar C-code integreerbaar in een simulink-model van Matlab" Wie zou dit verstaan ??.
Mijn huidig project is een programma dat het moet helpen om handbal-trainingen te plannen. Dit is in samenwerking met (of moet ik zeggen "in opdracht van") Valère Colla, een "èchte trainer". Want ikzelf ken niets van handbal. Dit programma is verre van af. Het feit dat dit samen met (of voor) iemand anders is, helpt wel om hiermee niet te stoppen. Het zou wel kunnen dat het programma zoals dit in mijn dromen werkt (bewegende beelden, integratie van reële beelden, ...).
Dit programma wordt gemaakt voor windows (+95) en Macintosh.
Voor berekeningen en voor mathematische visualisaties maak ik ook regelmatig gebruik van Matlab.
Nu en dan doe ik ook nog wat grafish werk op de computer. Hier gaat het voornamelijk over kaartjes zoals trouw-aankondigingen, geboorte-aankondiging (kijk bijvoorbeeld naar de links bij de namen van onze kinderen, dit zijn hun geboortekaartjes (wat aangepast om op een web-pagina te passen)). Behalve kaartjes voor onze eigen kinderen maakte of hielp ik nog andere kaartjes te maken (met of zonder drukken).
Ten slotte was ik ook nog webmaster van www.geboortelied.be, een webpagina van Geboortelied.
Ongeveer 11 jaar nadat ik de site voor Tony Hubrechts maakte, vroeg hij me of ik dit nog deed, website maken. Ook al deed ik het niet meer voor anderen (en werd bijvoorbeeld de site van Jan van der Aa opnieuw door iemand anders gemaakt (om er wat "professioneler" uit te zien), besloot ik dit toch te doen. Om niet regelmatig aanpassingen te moeten doen, maar de website toch up-to-date te laten houden, maakte ik php-pagina's die door de club zelf aangepast kon worden. Het werd geen "super-design" site, maar ze geeft toch wat ze moet doen:
Fondclub Ambiorix - De Vrede Tongeren.

Home


© 15/4/2001 door Stijn Helsen. email: stijnhelsen@skynet.be